Felice compleanno, cara mamma

Igår fyllde mamma år. Vi gratulerar med blommor och blad, en tårta av choklad och lunch på mysigt ställe i goda vänners lag. Att födelsedagsfira hör familjen till. Även om den firade är vuxen ligger en stor uppskattning i firandet. Vi är ett ensamfolk format av ett litet land som klarar sig på egen hand. Vi har stora saker som allemansrätten, IKEA och köttbullstallrik. I utlandet syns vi, Sverige är ”exotisch”. Men känner man egentligen folket som håller sig på sin kant? Inte släpper in. Kallt klimat från avstånd. Men kommer man en svensk in på livet finns löften om lång vänskap, upprätthållen med klassiskt fika och kontaktnätsbygge. Trygghet där man hjälper varandra.

Vi talar om jämställdhet och föregångsland. Vi har mycket kvar, men kämpar på – litet land till trots. Snart är det val. Mitt andra, mamma har gjort många fler. Är hon nöjd idag?

I Sverige finns ett ständigt sökande vidare. Vi satsar mycket på våra idéer och förmågor. Vi vågar. Därför kan vi. Jag tror mamma är nöjd med livet, även om hon klagar lite på att bli äldre, så är det nog mest för sakens skull. Ingen vill väl bli äldre och möta förgänglighetens oundviklighet?

Mamma är en förebild för mig, och säkert många fler. I lilla landet Sverige, med många förebilder och mycket företagsanda.

/Katarina O’Nils

Och några bilder födelsedagen till ära:

Tjusiga presenter till mamma från mig och Rebecka.

Här syns mina föräldrar gå i Delsbo. Riktig deckarkänsla om bilden, eller hur?

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle, Språk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s