Vår (o)vuxna vardag

I dagens samhälle (klyschig, men sant) möter vi flertalet missnöjen och idéer om att ”det var bättre förr”. Men missnöjet blir ändå förståeligt då vi nu ser program om barn som är söndercurlade, i princip matade med nappflaska till myndighetsålder (och fortsättningsvis i deras unga vuxna ålder), och därför inte klarar sig själva som de självständiga individer de bör vara.

Skräckexempel finns (och bör ses) på: TV3 Lyxfällan om Vanita Bergman. Hon lever helt på lån och utan inkomst shoppar och festar hon nästintill dagligen. Men Lyxfällans crew kommer och hjälper henne. För det har blivit så illa att man numer behöver hjälp från någon annan för att klara av att rycka upp sig själv ur problem man försatt sig i. Skräckexempel som sagt, men väldigt viktigt för att lära om delar av vår samtid – som behöver en åtstramning.

Idag, måndag 8 november, har svt1 premiär för sin nya serie ”Ung & bortskämd”. Ett program om ”curlingbarnen som blivit vuxna”. Nu har nämligen deras curlande föräldrar tröttnat på resultatet av sin egen (icke-)uppfostring och därför ska de vuxna barnen nu i programmet: drillas, röstas ut (av föräldrarna..) och den som klarar sig bäst i slutet belönas med en jordenruntresa.

Vilken fantastisk värld man plötsligt kan upptäcka att man befinner sig i. Programmen är i alla fall försök att väcka världen och slippa ur mardrömmen. Vi  får hoppas att det blir bättre och bättre dag för dag när underhållningsvärdet likställs med undervisningsvärde på tv.

Annonser
Det här inlägget postades i Media, Samhälle, Vardag. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vår (o)vuxna vardag

  1. Rebba skriver:

    Jag måste se det där programmet från Svt, haha!

  2. Katarina skriver:

    Ja, sevärt – och förskräckligt! :)

  3. Rebba skriver:

    Tittade på hälften imorse medan jag åt frukost… herregud!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s