Jhokern i spelet

I Svergies Radios opinionsmätning för maj får S 33,2 procent och M 31,5. (SvD 29/5)

På ”Vänsterfronten” intet nytt: V tappar. Likaså MP. Men medan M gått bakåt ökar övriga allianspartier. Och gapet mellan blocken har alltså krympt, men alliansen är ännu störst med sina 47,1 procent medan den ”rödgröna röran” får 46,5.

Det mest glädjande beskedet är kanske att Sverigedemokraterna tappar 0,5 procentenheter. Det är dags att deras segertåg avtar – och att människor förhoppningsvis inser att det inte är för Sveriges, eller någons, bästa om de vinner mark.

Men nu är alltså S större än M, rapporterar SvD i gårdagens nyheter. Kan det vara en Juholteffekt? Jhokern i spelet ger vinst? Knappast, om man läser den mycket underhållande krönikan i Sydsvenskan: Juholts fataliteter, av Per T Ohlsson.

Håkan Juholt har inlett starkt som ny socialdemokratisk partiledare. I varje fall anser han det själv. Dessutom är Juholt ”överraskad över att jag var så väl förberedd på allt”.

Juholt är alltså inte den ödmjukaste kniven i lådan och, sedan han tillkom i (S)tyrkan ser vi också, inte heller den vassaste.

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration, Media, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jhokern i spelet

  1. Erik Wandus skriver:

    Apropå Juholt såg jag att socialdemokraternas egna tidning, Aktuellt i Politiken, för ett par veckor sedan etiketterade Juholt som: ”En pigtjusare med dansbandstouch…”

  2. Katarina skriver:

    Fantastiskt! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s