Hemmets lugna vrå?

När jag kommer innanför lägenhetens ytterdörrar står hissdörren och slår. Mitt minne plockar fram bilden av ett gammalt datorspel jag spelade för många år sedan (säkert väldigt våldsamt). Jag tar trapporna, klättrar för egen maskin.

På vägen slår tankarna emot mig i takt med mekanikens enträgna kamp för att komma loss och åka vidare. Upp-och-ned-ned-och-upp. Jag minns allt jag glömt att göra, men hinner glömma det igen innan jag kommit fram. Varje våning en ny tanke och för varje våning jag klättrar syns det att det inte bara är jag som har varit borta över helgen – tidningarna trängs i tidningsställen utanför ytterdörrarna. Så nära men ändå så långt borta; på tröskeln till ett hem.

Innan jag går in tar jag ned mina två Svenska Dagbladet ur stället. Gårdagens nyheter hamnar alltför lätt i pappersinsamlingen. Men imorgon är en ny dag, nya nyheter. Till och med på min våning, högt ovanför entréplan, hörs hissdörrarnas mekaniska slag. Reparatör tillkallad – det är dags att gå vidare. Och jag stänger ytterligare en dörr efter mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hemmets lugna vrå?

 1. Sunksnygg skriver:

  Woooaaa, är det inte liiiite creepy ändå när saker står och slår utan anledning. Eller ja, egentligen är det väl bara en teknisk reaktion på något eftersom det är en teknisk makapär, men jag gillar att tänka ur det lite mer spooky nervkittlande perspektivet. Ja.
  Appropå läskiga förhållanden… ”Fråga regeringen”?! WTF?? Gaaaaaaah… INTE okej. Någonstans.

 2. Katarina skriver:

  Det är creepy, och jobbigt för den person på min våning som flyttade och behövde ta trapporna, vilket höll mig vaken länge (på natten…är ju också lite skumt i sammanhanget).
  Nej, ”fråga regeringen” är inte okej.
  Sköt om dig!

 3. Melwa skriver:

  MYYYYS!
  Vilket datorspel tänkte du på? :) Säkert flera, men var kommer fotot från? Jag tänkte på läskiga ”Silent Hill”-spelet, kommer du ihåg? Med den förkedjade dörren. Hu.

 4. Katarina skriver:

  Haha, vilken annorlunda reaktion du hade gentemot Sunksnygg som tyckte att hissdörrarna var skrämmande.
  Det är nog främst Doom jag tänkte på, eller Duke Nukem. Men absolut, det påminner ju om Silent Hill-spelet också – och Obscure …! Many to pick from! :) Och det är aktuellt, eftersom forskare och tyckare är oense (igen) om våldsamma datorspel och deras eventuella påverkan på de som spelar.

 5. Melwa skriver:

  Haha, men herregud: lyssnade de inte på min TOK-presentation som behandlade just detta? ;D Var ju för farao flera år sedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s