Hög tid för påsk

När tillvaron är tillräckligt lugn måste man till slut ta sig för något. Något för att inte låta vilan gå över i tristess. En del bakar, andra krattar löv, jag skriver. Det är härligt att ha tiden och omvandla den i kreativt skrivande.

Men utan det pulserande, ombytliga livet och vardagen finns det inte alltid tillräckligt att inspireras av. Därför är tågfärder några av de mest optimala platserna för ambition under rekreation. Man observerar, studerar och filosoferar – och överför små händelser och utsagor från främlingar till ett sammanhang, förenat av vår gemensamma färd framåt. Eller bakåt kan man kanske säga, eftersom många tar högtider i akt att fira med föräldrar och släkt, och man lämnar sitt här och nu för att umgås lite med en tid som är förenad mer med bitar ur ens barndom.

Även om högtider är fulla av lycka och glädje i fina återseenden så märks också tydliga spår av skuldkänslor. En kvinna på tåget ringde sin gamla mamma och pratade glatt och glättigt. Strax innan hade hon berättat för sin väninna hur ensam mamman förmodligen kände sig, när inget av barnen hade tid att hälsa på. Utflugna och upptagna.

En man tre säten ifrån muttrade över en starköl sin längtan hem till barnen. ”Vasaru?” sa hans resekompanjon och kvävde en gäspning. Men den andre såg redan ut genom fönstret, hans tanke till synes långt borta.

Långt borta, här i nuet eller dåtid, med lugn eller kaos är det hög tid för högtid: Glad Påsk!

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration, Resa, Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hög tid för påsk

  1. isabelle skriver:

    Glad påsk till dig Katarina! Det är ju lite sent, men jag hoppas att du har haft en trevlig högtidshelg. :)

  2. Katarina skriver:

    Tack detsamma, allt gott!

  3. Emma skriver:

    Hej! Jag har blivit utmanad i elva frågor leken som cirkulerar på bloggar runt om i världen och nu är det din tur att svara på mina frågor, du hittar dem här! Have fun! http://emmakarlsson.tumblr.com/post/21796524814/nu-ar-det-min-tur-vicky-utmanade-mig-med-den-har

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s