Bildlös = läsarlös?

Nu är det, för att generalisera, ute med bloggarna och sådana här sidor som WordPress intar snarare funktionen av att vara ens personliga hemsida. Ändå stretar jag på med lite bloggartade inlägg för att hålla skrivarlågan igång även emellan artikel- och poesi-/romanskrivandet.

Den brinnande frågan är: inspireras man till läsning även om man kör utan bild/foto eller illustration? Räcker orden till? Det ser inte ut så om man tittar på exempelvis Twitters utveckling. Från det ”unika” i att genom enbart 140 tecken underhålla och uppehålla läsare vid snabbhetens tjusning har nu Twitter tagit in bildfunktion i flödet… jaha, tänker man – ett ryck för att undvika att människor utvecklas bort från Twitter, precis som man genom Twitter utvecklats bort från bloggarna?

Dödsryckningar i all ära. Det gäller förmodligen att hålla lågan uppe och samarbeta med bildtjänster i form av Instagram eller Pintarest för att Twitter/Facebook/bloggar ska fortsätta få läsare till sig. Kanske har jag just skrivit min bloggs dödsdom genom att teckna ett inlägg helt utan bildsättning? Kanske är det en poets naiva tro att ordets makt är makt nog? (Och med det sätter jag punkt).*

* i.e., jag slutar inte skriva på WordPress för gott. Men just det här inlägget fick vara nog (inbillade hon sig, men fortsatte i ett fotnotsartat (!) tillägg).
Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration, Språk, Twitter, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bildlös = läsarlös?

  1. Ping: Årskrönika | Katarina O'Nils

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s