Lansering på Drottninggatans bokhandel

I litteraturens landIgår lanserades I litteraturens land – en Uppsalaantologi på Drottninggatans bokhandel i Uppsala. Det var väldigt trevligt att lanseringen hölls på bokhandeln, att det blev fullsatt och att till och med skyltexemplaren gick åt!

Min del i antologin, den fjärde i Ord från ett rum-serien, är en utav fem pjäser. ”Den velige” som återfinns på sidan 224 är en kortpjäs som bygger på mitt romanmanus Kollisionen.

Under lanseringen läste Maria Ripenberg ett urval av sina dikter, Thomas Nybrant läste upp inledningen till sin monolog ”Stunder i evigheten” (den framfördes under samma teaterkväll som ”Den velige” på Teater Blanca våren 2013) och Eva Grantina bjöd på ett utdrag ur sitt antologibidrag som bygger på Gustaf Rune Eriks novell Flickan som försvann (1946).

Katarina O'Nils med nya antologinMitt samarbete med Litteraturcentrum och fristadsförfattaren Anisur Rahman började under den första skrivarworkshop som hölls i Uppsala vårvintern 2010.

Jag har sedan dess förutom att publicera prosa, poesi och nu även drama i fyra antologier även gästat Uppsalas poetry slam-scen, läst poesi på Kulturernas Karneval och på flera andra litteraturscener runtom i staden (där den mest minnesvärda förmodligen är den litterära vinterfestival på Stadsbiblioteket år 2010 då vi hade Tomas Tranströmer som hedersgäst i publiken!).

Tack till er som var med mig igår!

Annonser
Det här inlägget postades i Dikt, Inspiration, Litteratur, Språk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s