Konferens om förlagsbranschen i vår digitala tid

By the university building

Soliga dagar i Köpenhamn.

Den 29-30/4 deltog jag i konferensen ”Books and publishing in a digital age” anordnad av Köpenhamns universitet. Det var två intressanta dagar med bra talare från bland annat Cambridge, Oslo och Notre Dame universitet. Konferensens fokus var den digitala revolutionens förändring av spelreglerna för boken som medium och förlagsbranschen i stort. Deltagarna bestod i en blandning av forskare, författare, förläggare och journalister.

Inledningsanförandet av John B. Thompson, professor i sociologi vid Cambridge universitet, var en av höjdpunkterna och hans kloka inspel och frågor efter påföljande föredrag bidrog till att skapa ett intressant, pågående samtal.

Marknadens komplexitet och spelarnas samarbete/tävlan diskuterades även på andra föredrag. Den svenska forskaren Ann Steiner från Lunds universitet talade om ”books vs e-books” och gav en historik över den svenska och nordiska bokbranschens regleringar och avregleringar. Steiners anförande engagerade och öppnade för en diskussion kring framtida försäljningsmetoder och utgivningsplaner.

Allt som allt var det en givande konferens som skapade utrymme för fortsätt diskussion även efter konferensens slut och jag ser fram emot att fördjupa mig mer i föredragshållarnas böcker på området.

John B Thompson at Copenhagen university, photo K O'Nils

John B. Thompson.

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration, Litteratur, Media, Samhälle, Språk, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s