Coronatorka

Sedan mitt senaste inlägg den 9 mars 2020 har mycket hänt. Jag funderade först på att efterpublicera några nyheter här, men det känns inte rättvisande för den tid som varit.

Det har rått coronatorka här på bloggen på grund av en omställning i ”vardagslivets tråk och tvång”; att anpassa arbetet till nästan uteslutande digital närvaro och försöka få det sociala livet att fungera med virtuella träffar och samtal.

Men som sagt, mycket har hänt, och eftersom jag ägnar kvällar och helgdagar här och var åt mitt skrivande har jag insett värdet i att ha bloggen för att kunna gå tillbaka och hitta referenser eller tidmarkörer. Men då måste jag ju också fortsätta att uppdatera med jämna mellanrum!

  • Under föreningens (digitala) årsmöte den 24 mars 2020 valdes jag till (första fru) ordförande för Högerpressen! Jag är mycket stolt och hedrad. En liten uppförsbacke att börja mitt under rådande pandemi, men fortfarande ett roligt och ärofullt uppdrag!
  • Jag var gästredaktör på Goethe-Institutets Twitterkonto 14-20 april och skrev om språk, skrivande och Rilke. Dessutom passade jag på att baka Pretzels som serverades med korv och surkål i #katarinasbakstuga (stor succé)!
  • Den 3 maj publicerades min nyskrivna dikt ”Pandemipoesi” i Dagens Nyheter.
  • Jag deltog i mitt första årsmöte (digitalt) i Författarförbundet, skönlitterära sektionen.
  • I aprilnumret av Axess (nr 3/2020) skrev jag om kvinnliga spioner som berättas om av bland andra Armémuseum och Denise Rudberg. ”I rikets hemliga tjänst”.
  • Jag har skrivit om att vi bör ”Värna vår frihet under ansvar” och ”Skrattar bäst som skattar mest?”Norrköpings Tidningar och gjort flera blogginlägg på axess.se

Nu tycker jag, och förmodligen resten av världen med mig, att det är dags för den här pandemin att ta slut och låta livet återgå till sin rätta form. I väntan på detta fortsätter vi framåt – och håller avståndet. Allt gott!

Detta inlägg publicerades i Blogg, Inspiration, Litteratur och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.