Om mig

webkatHej! Jag heter Katarina O’Nils Franke och är redaktionssekreterare i Axess Magasin och skriver krönikor för Norrköpings Tidningar. Hösten 2015 utkom jag med min första roman, Kollisionen, på Visto förlag. Nu är jag aktuell med min andra roman Ett annorlunda avtal.

Jag är styrelseledamot i Svenska Högerpressens förening. Tidigare har jag bland annat arbetat som förlagsredaktör på Timbro, varit ledarskribent på Svenska Nyhetsbyrån och t f chefredaktör för Frivärld Magasin. Jag har en fil. kand. i tysk språkvetenskap och har skrivit kandidatuppsatsen ”Rilke in Übersetzungen” (vt 2010) vid Uppsala universitet. Jag har även läst:

  • Svenska Nyhetsbyråns Skribentskola
  • Stureakademin
  • Berghs School of Communication, ”Skriva för att övertyga”
  • JHS utrikespolitiska skribentutbildning
  • Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje
  • Försvarsutbildarnas kurser till kriskommunikatör

Jag finns publicerad med prosa, pjäs och poesi i ett flertal antologier och ett urval av mina dikter finns översatta och publicerade på kurdiska.

2013 framfördes min kortpjäs ”Den velige” (manus utifrån romanen Kollisionen) på Teater Blanca i Uppsala. Min dikt ”Vägen” är tonsatt till körsång av Cecilia Franke och uruppfördes 7 mars 2014 på Skissernas museum i Lund och spelades på Palladium i Malmö dagen därpå. Konserten sändes sedan i Sveriges Radio P2 den 20/3 2014.
Den 2 maj 2019 uruppfördes min dikt ”Sommarsmaker”, tonsatt av Jonatan Lönnqvist.

Jag nås på: katarina@onils.se
Twitter: @onilsfranke
LinkedIn

Författarfotot är taget av Sophia Danforth

Några antologier och e-böcker jag medverkar i:

Medverkan