Om mig

Hej! Jag heter Katarina O’Nils Franke och är redaktionssekreterare i Axess Magasin och skriver krönikor för Norrköpings Tidningar. Hösten 2015 utkom jag med min första roman, Kollisionen, på Visto förlag. Hösten 2019 kommer nästa: Ett annorlunda avtal.

Jag är styrelseledamot i Svenska Högerpressens förening. Tidigare har jag bland annat arbetat som förlagsredaktör på Timbro, ledarskribent på SNB och t f chefredaktör för Frivärld Magasin. Jag har en fil. kand. i tysk språkvetenskap, kandidatuppsatsen har titeln ”Rilke in Übersetzungen”, vt 2010, Uppsala universitet. Jag har även läst:

  • Svenska Nyhetsbyråns Skribentskola
  • Stureakademin
  • Berghs School of Communication, ”Skriva för att övertyga”
  • JHS utrikespolitiska skribentutbildning
  • Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje

Jag finns publicerad med prosa, pjäs och poesi i ett flertal antologier och ett urval av mina dikter finns översatta och publicerade på kurdiska.

2013 framfördes min kortpjäs ”Den velige” (manus utifrån romanen Kollisionen) på Teater Blanca i Uppsala och samma år medverkade jag som textförfattare i ett kort operastycke tonsatt av Rebecca Neumann som spelades på Folkoperan. Min dikt ”Vägen” är tonsatt till körsång av Cecilia Franke och uruppfördes 7 mars 2014 på Skissernas museum i Lund och spelades på Palladium i Malmö dagen därpå. Konserten sändes sedan i Sveriges Radio P2 den 20/3 2014.

Den 2 maj i år uruppförs min dikt ”Sommarsmaker”, tonsatt av Jonatan Lönnqvist.

Jag nås på: katarina@onils.se
Twitter: @onilsfranke
LinkedIn

(Innehar F-skattsedel)

Några antologier och e-böcker jag medverkar i:

Medverkan

Annonser