Min roman kommer som ljudbok!

Så himla roliga nyheter: Ett annorlunda avtal kommer som ljudbok hos Egmont Saga! Kittlande att få höra berättelsen uppläst!

ljud

Annonser
Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt ,

”Har läst med stort nöje”

Ulf Wickbom har läst min roman och skriver: ”Har läst Ett annorlunda avtal med stort nöje. Berättelsen har driv, det där som Ingmar Bergman kallade ’andningen’. De nya oväntade händelserna i romanen bryter in med perfekt timing.”

Jättefina ord, stort tack för det!

Recension Ett annorlunda avtal

Publicerat i Litteratur | Märkt ,

Med språket som verktyg

Ikväll kl 21.00 sänds det andra avsnittet i vår programserie ”Förklara din forskning”.

Fredrik Sixtensson är doktorand i grekiska vid institutionen för lingvistik och filologi på Uppsala universitet. Han tittar på hur ord som ”makt” och ”demokrati” har vandrat från dåtidens grekiska in i dagens politiska verklighet. Genom frekvensanalys och 2500-åriga skrifter: Hur kan ett suffix bli en sådan vattendelare i språket?

Se programmet via Axess hemsida eller på Youtube: https://youtu.be/dn-pRPGUwLY

Publicerat i Samhälle, Utbildning | Märkt ,

Åter från Bokmässan 2019

Vilken toppenupplaga av Bokmässan det blev i år! Vi filmade fler författarintervjuer för Axess TV än vi tidigare har gjort på Bokmässan och hade hela tiden många besökare i montern. Jag föreläste om att förvandla vardag till fiktion utifrån min roman och minglen var många och trevliga. Nedan syns några bilder:

 

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur, Media | Märkt

Premiär 24/9 kl 21: Förklara din forskning

Imorgon kl 21.00 sänds premiäravsnittet av ”Förklara din forskning” där jag och Catta Neuding intervjuar intressanta unga forskare (doktorander och nydisputerade). Vad gömmer sig bakom dörrarna till konstkammaren? Vem skyddar vårt kulturarv i krig? Hur kan ett grekiskt suffix bli en vattendelare i språket? Det och mycket mer får du reda på i ”Förklara din forskning”, varje tisdag kl 21.00 i Axess TV – eller digitalt här: https://axess.se/tv/program.aspx?id=5960

Förklara din forskning, inledning

Publicerat i Inspiration, Media, Utbildning | Märkt , , , ,

Vi ses på Bokmässan 2019!

Snart är det dags för höstens höjdpunkt: Bokmässan i Göteborg! Den 26-29 september hittar man mig den mesta av tiden i Axess monter C03:42 där vi har ett fullspäckat program live för publik – och som spelas in för Axess TV-serien ”Veckans bok” som sänds senare i höst. Hela programmet ligger digitalt här: bokmassan.se/exhibitors/axess

Därutöver gästar jag tidningen Skrivas scen, en våning upp i F-hallen. Vi ses på mässan!

Torsdag 26 september
kl 11.00-11.20
Att förvandla vardag till fiktion
Mer info: bokmassan.se/programs/att-forvandla-vardag-till-fiktion/
Café Skrivas scen F01:58

kl 15.45-16.00
Samtal med Marika Stolpe om vikten av bokens hantverk
i dagens alltmer digitaliserade bokmarknad

Monter C03:42


Lördag 28 september
kl 11.00-11.30
Intervju med Maria Küchen om Rymdens alfabet 
Monter C03:42


Söndag 29 september
kl 13.45-14.15
Intervju med Tore Janson om Språken före historien 
Monter C03:42

Programledarna under Bokmässan 2017 (när var med sist). I år blir vi många fler! Förutom Adam Cwejman, PJ Anders Linder, jag och Lotta Gröning är också Catta Neuding, Erik Thyselius och Gunilla Kindstrand med och intervjuar.

Publicerat i Inspiration, Litteratur, Media | Märkt , , , ,

Radiointervju i P4 Gävleborg

Det bjuds bland annat på högläsning ur Ett annorlunda avtal, samtal om bostadsmarknaden och vetskapen om att man från Bollnäs lokalradiostation kan kasta och träffa Bollnäs kommunhus med en snusdosa… lyssna på radiointervjun i P4 Gävleborg igår förmiddag: http://p4dela.sverigesradio.se/?id=14903

Publicerat i Journalistik, Media | Märkt , , , , ,

Fin recension av ”Ett annorlunda avtal” i Ergo

Katarina O’Nils Franke är tidigare Uppsalastudent och Ett annorlunda avtal är hennes andra fristående roman. O’Nils Franke fångar in läsaren redan från första stund med sitt humoristiska sätt att formulera tankegångar och händelser. Genom att belysa mindre detaljer lyckas hon på ett skickligt sätt skapa en tydlig helhetsbild utan att skriva läsaren på näsan.

Tidningen Ergo i Uppsala ger mig en så fin recension, länk till den digitala versionen finns här: En väckarklocka för prokrastinerare

Publicerat i Journalistik, Litteratur | Märkt , , , ,

StockholmDirekt: ”Hon gör svart humor av bostadsmarknaden”

”Vad är du beredd att göra för att kapa åt dig en lägenhet i Stockholms innerstad? Lilla Essingen-författaren Katarina O’Nils Franke har skrivit en svart komedi om bostadsmarknaden.”

Jättefin artikel i aktuella Vårt Kungsholmen (som kommer på lördag i tryckt tidning) och nu finns tillgänglig via StockholmDirekts hemsida: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-gor-svart-humor-av-bostadsmarknaden/repsij!rrj8DQ8I5WPQ@ey7Vq9lWA/

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur, Media | Märkt , , , , , ,

Lyckad boksignering på Helins bokhandel i Bollnäs

Vilken trevlig signering och dag det blev 31/8, man kunde till och med sitta ute! Tack till Helins bokhandel för trevligt arrangemang och till alla er som kom.

Publicerat i Litteratur | Märkt , , ,