Måndag hela veckan?

På simhallen igen, men något är annorlunda. Allt är som förut, exakt som förut. När jag kommer in till bassängerna upptäcker jag det. De bortre banorna är bokade för crawlträning, vilket tränger ihop oss vanliga ”motionärer”. Igen. Den unga tränaren har ljus röst, muskulösa armar och svarta foppatofflor. Klockan är exakt fem i halv åtta.

När jag klättrar ned i motionsdelen ser jag att samme man som stod på träningsmattan intill bassängkanten förra veckan är där igen. Han utför samma märkliga dansstretchningsövningar. Svarta badbyxor, krallig överkropp, magra ben. Han speglar sig och sneglar efter oss som sneglar mot honom.

Allt är EXAKT som för en vecka sedan! (Det är heller inte helt sant, för den här gången är det en extremt smyckesbehängd man som snyter sig i vattnet när jag simmar förbi…) Trots det är känslan av déjà vu stark. Är det måndag (jo, jag vet att det är onsdag) hela veckan?

Annonser
Publicerat i Inspiration, Vardag | Märkt ,

Om lusten och ensamheten

I senaste Axess skriver jag om Jesper Högströms bok Lusten och ensamheten. En biografi över Hjalmar Söderberg (Weyler förlag), nu även på nätet:

Publicerat i Litteratur | Märkt , ,

Om Isaak Hirsch i ”Veckans bok”

Under senaste Bokmässan i Göteborg intervjuade jag skriftställaren Anders Johnson om Hela Stockholms Isaak Hirsch. Nu finns vårt samtal att se på Axess TV eller när det passar via länken: Veckans bok 2017

Publicerat i Journalistik, Litteratur, Samhälle | Märkt , ,

Julkrönika i dagens NT

Vad säger våra julklappar om oss? Läs ledarkrönikan om årets julklapp – elcykeln – i dagens NT: http://nt.se/asikter/ledare/vad-sager-vara-julklappar-om-oss-om4926904.aspx

Publicerat i Media, NT, Samhälle | Märkt

#lyrikfredag

Dikten dröjer
dukar under
för ointressets skrala tal
en oläst dikt
blir obefintlig
tynar bort
och andra säger:
”den var banal”.

Publicerat i Dikt, Inspiration | Märkt

Biblioteksbesök

Ikväll gästar jag Slite bibliotek på Gotland under ”Kura Skymning” för att berätta om mitt skrivande och Kollisionen. Mer information finns här: Biblioteken på Gotland

Kollisionen och jag ger oss ut på biblioteksbesök

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt , ,

Om vårt behov av skräck

I senaste Axess skriver jag om vad det egentligen är som lockar med skräck och nu kan man även läsa texten här: Vårt behov av skräck

Happy halloween!

Pumpkinman

Publicerat i Inspiration, Media | Märkt

Kom och träffa oss på Bokmässan!

På torsdag till söndag 28/9-1/10 vet ni var ni har mig: på Bokmässan i Göteborg! Vi ses!

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur, Media | Märkt , , , ,

I redaktionsbloggen idag

Jag skriver idag i redaktionsbloggen på axess.se att Löfvens flytt är ingen ”quick fix”, eftersom det är en dyr och missriktad omtanke att skicka ut ”räddning från Stockholmskontoret” för att inte människor, orter och bygder ska känna sig övergivna.

Publicerat i Journalistik, Politik, Samhälle | Märkt , , , ,

”När brevet inte når fram”, ledarkrönika i NT

Brevbäraren är de otrevliga överraskningarnas agent, lär Nietzsche ha sagt. Men det är viktigt att posten kommer just som ett brev på posten.

I Norrköpings Tidningar idag: När brevet inte når fram

Publicerat i Journalistik, Media, NT, Politik, Samhälle, Vardag | Märkt , ,