Se boksamtalet i efterhand

Vårt Rilkesamtal kan nu ses i efterhand via Goetheinstitutets Youtube-kanal: https://youtu.be/hrSyM4-zlfc

Märkt , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Se boksamtalet i efterhand

Jag och Isabelle Ståhl i boksamtal om Rilke

Schau mal! På torsdag den 20 maj kl 20.00 pratar jag och Isabelle Ståhl om Rainer Maria Rilke på Goetheinstitutets instagramkonto. Detta sänds alltså live, så tune in kl 20.00 på Instagram för en halvtimme om Rilkes liv och verk!

Mer info här: Boksamtal på Instagram 20/5 kl 20.00

Annons
Kommentarer inaktiverade för Jag och Isabelle Ståhl i boksamtal om Rilke

Intervjuer i Hälsingetidningar och Nerikes Allehanda

I fredags skrev Hälsingetidningar (Ljusnan, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning och Söderhamns-Kuriren) om mig och Den tidlöse resenären. Rainer Maria Rilke.

Idag syns jag och boken även i Nerikes Allehanda, väldigt roligt!

Digital länk till Hälsingetidningars intervju: https://www.helahalsingland.se/artikel/katarina-o-nils-franke-lyfter-fram-poeten-rilke-han-slar-an-en-ton-hos-lasare-an-idag

Och Nerikes Allehandas: https://www.na.se/logga-in/katarina-o-nils-franke-lyfter-fram-rilke-han-var-en-riktig-kvinnofavorit

Kommentarer inaktiverade för Intervjuer i Hälsingetidningar och Nerikes Allehanda

På Rilkefronten mycket nytt!

Det tuffar på med Den tidlöse resenären. Rainer Maria Rilke och den 20 maj kl 20.00-20.30 har jag och Isabelle Ståhl ett boksamtal via Goetheinstitutets Instagramkonto: https://www.goethe.de/ins/se/sv/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=22194306

Roligt att det går att göra lite digitalt ändå när pandemin omöjliggör fysiska boksamtal. Men mer av den varan i höst, hoppas vi! Till dess: väl mött den 20 maj!

Några fina ord om boken:

  • ”Finstämd, intressant & välskriven!” Jennies boklista ger den 4 av 5
  • ”Den lediga stilen passar bokens omfång och läsningen är trivsam. O’Nils Franke har rätt: Rilke är en tidlös resenär.” Isak Adolfsson, Kulturdelen
  • ”Författaren Katarina O’Nils Franke har skrivit en ny biografi om poeten Rainer Maria Rilke. Den nya biografin fördjupar bilden av poeten från Prag som charmade både sin samtid och sin framtid.” Fredrik Dahlström, Uppsalatidningen

Kommentarer inaktiverade för På Rilkefronten mycket nytt!

Diktsvit publicerad i Opulens!

Idag publicerar nätmagasinet Opulens en diktsvit jag skrivit om graviditet och förlossning, något som många funderar på men som inte alltid gestaltas i poesi.

En för äcklig vokabulär?
Det som sällan skildras är det här
moderskapets högst mänskliga affär.

Läs mer av detta och övriga dikter här: https://www.opulens.se/prosa-poesi/lyrik-graviditet/

Kommentarer inaktiverade för Diktsvit publicerad i Opulens!

”Sverige är ändå ett digitalt framstående land och vi videosamtalar oss igenom krisen. Men räcker det?”

Jag skriver artikel på axess.se idag om vårt behov av fysisk kontakt. Trots att vi är så pass uppkopplade och videosamtalar med varandra i Sverige saknar vi den fysiska närheten och att få se andra människor i ögonen.

Läs ”Uppkopplad men socialt distanserad” på axess.se.

Kommentarer inaktiverade för ”Sverige är ändå ett digitalt framstående land och vi videosamtalar oss igenom krisen. Men räcker det?”

Ny dikt om ovisst omvärldsläge

Det är #lyrikfredag och här kommer en nyskriven dikt:

Märkt , | Kommentarer inaktiverade för Ny dikt om ovisst omvärldsläge

Jag skriver understreckare i SvD!

Idag är det jag som skriver i Svenska Dagbladets fina Under strecket-essäserie som funnits sedan 1918. Stort och jätteroligt!

Borta bra men hemma bäst? Rilke tyckte tvärtom. Länk till texten digitalt: ”En svuren fiende till alla reserestriktioner” (SvD 25/8 2020)

 

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur, Samhälle, Vardag | Märkt , , , , | Kommentarer inaktiverade för Jag skriver understreckare i SvD!

Inte hört på eller läst ”Ett annorlunda avtal” än?

Idag upptäckte jag som av en händelse att mitt ljudboksförlag Saga Egmont finns på Instagram och har gjort reklam för när ”Ett annorlunda avtal”  släpptes som ljudbok! Detta måste ju visas upp! Har du inte lyssnat på eller läst boken än? Gör det! Finns exempelvis här: https://www.bokus.com/bok/9789178850464/ett-annorlunda-avtal/

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Inte hört på eller läst ”Ett annorlunda avtal” än?

I Axessbloggen idag: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”

Idag bloggar jag om en fråga som ligger i tiden (och i våra vatten). Vi bör ha körkortskrav på att köra vattenskoter så att man har tränats och vet att man har något att förlora när man kör oaktsamt och alltför fort.

Läs gärna på axess.se: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”

Publicerat i Blogg, Politik, Samhälle, Vardag | Märkt , , | Kommentarer inaktiverade för I Axessbloggen idag: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”