Tips om bra pressmeddelandetjänst!

Jag tipsar om TT:s pressmeddelandetjänst Via TT – läs mer om det här: https://tt.se/blogg/via-tt/pressmeddelandet-ger-mer-tyngd-sociala-medier/ 

Publicerat i Blogg, Foto, Inspiration | Märkt , ,

”Dumpa priset, inte maten” – krönika i NT

Nyligen rapporterade Dagens Nyheter om att dumpstring ökar. Intressant tecken i tiden. Men om många är beredda att klättra ned i sopcontainrar för utgående mat borde väl mer kunna göras innan maten faktiskt slängs?

Jag skriver krönika i Norrköpings Tidningar om detta idag: https://www.nt.se/asikter/ledare/dumpa-priset-inte-maten-om6504408.aspx

Publicerat i Journalistik, NT, Politik, Samhälle | Märkt , , , ,

AW på Goethe: jag pratar Rilke!

Goethe-institutet i Stockholm arrangerar trevliga AW:s som sammanfattas: ”kort och kul om tysk kultur”. Den 5 mars kl 17-18.30 kommer jag under 15 min att berätta om poeten Rainer Maria Rilke, hans liv och verk och varför han kittlar läsare över hela världen än idag. Det ska bli roligt!

Det är kostnadsfritt och på svenska, men man ska anmäla sig till: anmalan-stockholm@goethe.de – hoppas att vi ses där!

Mer info via: https://www.goethe.de/

Publicerat i Litteratur, Språk, Vardag | Märkt , , , ,

Otroligt fint omdöme!

Jag har fått så fina ord om Ett annorlunda avtal och närmare bestämt om språket i den. Bland annat skriver Christer:

Språkbehandlingen är suverän – det flyter och är lättläst samtidigt som små klurigheter och humorbeströdda meningar dyker upp som gör att jag läser om. Jag upplever också språket som både gammalt och ungt – en text som ofta skulle kunna vara skriven av en äldre person men som helt plötsligt genom någon formulering avslöjar en ung författare. Jag gillar också när du ibland har korta meningar utan predikat – det blir koncist och tydligt. Bara några exempel som är lite spontant hittade:

   …. sekundvisare som rinner fram över urverket. (sid 113)

   …. En kort paus av ointresse. (sid 139)

  …. förmodligen väntar formerna på att hoppa ut och göra om henne (sid 94)

  …. Mitt hjärta faller nästan hela vägen ned i gravidmagen (sid 147)

Ett stort tack för dessa fina ord om mina ord!

Publicerat i Litteratur | Märkt , , , ,

”Boendesituationen i Stockholm tvingar fram diverse kreativa och fula lösningar”

I senaste numret av branschtidningen Mäklarvärlden intervjuas jag i samband med att min roman Ett annorlunda avtal lottas ut som pris i deras tävling. Trevligt!

Man kan läsa tidningen digitalt här: https://content.bhybrid.com/publication/a57188ac/mobile/

Publicerat i Inspiration, Litteratur, Media | Märkt , , , ,

”Ett annorlunda avtal” i Hälsingetidningarna!

”‘Ett annorlunda avtal’ är en svart komedi som på ett rakt och enkelt språk beskriver det eftertraktade storstadslivet – som inte alltid erbjuder den frihet och de gränslösa möjligheter många drömmer om.”

Så roligt att se Ett annorlunda avtal recenserad idag i alla fyra Hälsingetidningarna: Ljusnan, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning och Söderhamns-Kuriren!

Till artikeln digitalt: https://www.helahalsingland.se/artikel/petra-ligger-med-hyresvarden-hur-langt-skulle-du-ga-for-en-lagenhet-i-stockholms-innerstad?

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur | Märkt , , , , , , , , , , ,

Fina omdömen från fina vänner

Så glad och tacksam för att min roman läses och kommenteras, tack för det!

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt , ,

Nu finns den som ljudbok!

Min andra roman Ett annorlunda avtal går numera att lyssna på! Boken är inläst av Hanna K Schmitz och utgiven av Egmont Saga – som bjuder på ett nytt spännande omslag!

Tillgänglig via tjänster som erbjuder ljudbokslyssning, exempelvis Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/books/1020073-Ett-annorlunda-avtal

Eller så kan man köpa den via Adlibris: https://www.adlibris.com/se/e-bok/ett-annorlunda-avtal-9788726362435

Publicerat i Blogg, Inspiration, Litteratur | Märkt , ,

Boksamtal om rymden, sci-fi och litteratur i Axess TV

Ikväll kl 21.00 sänder Axess TV ”Veckans bok 2019” med Maria Küchen om Rymdens alfabet – vi hade ett så trevligt och intressant boksamtal och jag tycker att det märks på intervjun. Idel leenden, skratt och nyfikna frågor!

Såhär presenteras programmet:

Maria Küchen är poet, prosaist och kritiker med en passion för rymden. Hennes bok ”Rymdens alfabet” utkommer i år, femtio år sedan människan för första gången landsteg på månen. Det är en kulturhistorisk berättelse om rymdfartens utveckling, skildrad från A till Ö. Maria Küchen samtalar med Katarina O’Nils Franke om vetenskap, science fiction och den mänskliga nyfikenheten på rymden.

Se det via Youtube redan nu: https://www.youtube.com/watch?v=wuJzlNevD9M

Publicerat i Inspiration, Litteratur, Media | Märkt , , , , , ,

Lyckad och trevlig bokmässa i Bollnäs

I lördags (26/10 2019) deltog jag i Bollnäs biblioteks bokmässa. Vi var många utställare och föredragshållare och det kom hela tiden en strid ström av besökare. En succé med andra ord! Jag hade väldigt trevligt och träffade många fina vänner och bekanta från bland andra Skrivare i Hälsingland, Bollnäs folkhögskola och tidigare klasskompisar och bekanta från trakten. Några bilder finns på bibliotekets Facebooksida här: https://www.facebook.com/events/442507912972228/

Jag både sålde och köpte böcker. Ett av fynden var vännen Majvor Mäki Sjöbergs andra diktsamling ”Onämnd, oglömd” (Black Island Books 2018) – naturligtvis med en fin signatur från författaren! Magiska, koncentrerade dikter rotade i Tornedalen. Lästips!

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt