Radiomedverkan i P4 Uppland

Igår medverkade jag i P4 Upplands förmiddagsprogram och pratade om Ett annorlunda avtal, om bostadsmarknaden, om bokens tillkomst och varför jag gör Uppsalakopplingar när jag skriver. Finns här att lyssna på i efterhand: http://p4dela.sverigesradio.se/?id=14474

781CE388-A34F-4D9B-B12F-85A4868FDD0B.jpeg

Annonser
Publicerat i Journalistik, Litteratur | Märkt , , ,

Vilken succé!

Jag är väldigt nöjd och glad efter det storslagna firandet på Fotografiska i torsdagskväll, vilken härlig stämning! Vi minglade, jag signerade böcker så pennan rykte och passade på att säga några ord och läsa ur boken. Tack till Fotografiska för välordnat arrangemang och till alla som kom och firade med mig. Här syns några bilder tagna av min goda vän Alex Högberg.

Publicerat i Foto, Inspiration, Konst, Litteratur | Märkt , , , , ,

Releasedagen är här!

Idag släpps Ett annorlunda avtal till försäljning och detta firar vi storslaget med lanseringsfest på Fotografiska – så roligt! Dagens första recensionen är bokbloggaren i_min_bokhylla som bland annat skriver:

En sträckläsningsbok med oväntade vändningar. Lättläst med ett fint flyt i texten som gör boken svår att lägga undan. Petra är en välgestaltad karaktär och känns helt trovärdig vilket har stor betydelse för berättelsen.

Mycket glädjande! Nu finns boken bland annat att beställa via Adlibris, Bokus och Visto – eller kontakta mig för att förgylla din bok med en personlig hälsning!

Publicerat i Blogg, Inspiration, Litteratur

Om ”Ett annorlunda avtal” i UNT Kultur

Idag är det två veckor tills Ett annorlunda avtal släpps och idag skriver UNT Kultur om mig och boken! Finns även digitalt att läsa här: https://mobil.unt.se/kultur-noje/bok-med-uppsala-som-fond-5374039.aspx

B9887DA0-B396-46B8-A1CF-B11D8E6941F8.jpeg

Publicerat i Litteratur, Media | Märkt , ,

”Ett annorlunda avtal” i SvB Höst

Idag kom Svensk Bokhandels höstkatalog med annons om min kommande roman Ett annorlunda avtal! Utkommer i augusti, förbeställ redan nu via någon av:

Annonsbild

”Sverige bör lära av Norges misstag”

Idag bloggar jag på axess.se om att vi borde låta människor leva lite! ”Se på norrmännen: blir det straffskatt på det roliga går man bara över till sin roligare granne.”

Läs texten i sin helhet här.

bloggagodis

Publicerat i Blogg, Journalistik, Politik, Samhälle | Märkt , ,

Sökande efter ”bättringsvägen”

Denna förkylning håller mig fången
mot egna sansens väl och ve,
jag inspirationen håller stången
till fördel för att bot ska ske.

I slask och väta halka kring
bland bacill och täppta näsor,
jag önskar mig nu då ”försvinn!”
till sydlig sol på resor.

Publicerat i Blogg, Dikt, Inspiration, Vardag | Märkt

”En ny bok” finns även som podcast!

Mina och Mats Wiklunds boksamtal finns nu även tillgängliga som podcasts, sök ”En ny bok” i SoundCloud eller iTunes. Trevlig lyssning!

Katarina O'Nils Franke och Mats Wiklund 2018

Publicerat i Journalistik, Litteratur, Media | Märkt ,

Engelsk rimramsa #lyrikfredag:en till ära

Bild | Posted on av | Märkt

Säg det med en blomma, eller så säger blomman det till dig…

Det finns en plats i hemmet där hatkärleken gror. Det är i fönstret ut mot gården där våra orkidéer bor!

Lapa sol ovanpå ett element? Se ut över motorvägen och suga i sig stockholmstrafikens tungpartiklar? Gärna både och, om våra orkidéer får bestämma. Och det får de. De tycks trivas allra bäst när de får allt (sol, vatten, värme) i perfekt lagom dos – och ärligt talat helst utan oss.

För det är när vi reser bort de tycks lyckligast. När andra blommor hänger och slokar i avsaknad av sina husvärdars omvårdnad reser sig orkidéerna stolt. Plötsligt har de flera nya knoppar, tydligt signalerande att ”vi har inget behov av er – ni gör varken från eller till, utan er står världen inte still”.

Vi närmar oss ännu en vår och de smått arroganta, otacksamma blommorna börjar bli riktigt fräscha åldringar. Jag vill inte misstolkas. Jag är inte otacksam, utan sköter dem bäst jag kan. För de är riktiga skönheter som medan de mer behövande, klängiga grönväxterna kommer och går självständigt kan konstatera att: ”vi består”.

Orkidé

Blomman på bilden vill mena att den inte har något med texten att göra.

Publicerat i Blogg, Inspiration, Vardag | Märkt , ,