Diktsvit publicerad i Opulens!

Idag publicerar nätmagasinet Opulens en diktsvit jag skrivit om graviditet och förlossning, något som många funderar på men som inte alltid gestaltas i poesi.

En för äcklig vokabulär?
Det som sällan skildras är det här
moderskapets högst mänskliga affär.

Läs mer av detta och övriga dikter här: https://www.opulens.se/prosa-poesi/lyrik-graviditet/

Kommentarer inaktiverade för Diktsvit publicerad i Opulens!

”Sverige är ändå ett digitalt framstående land och vi videosamtalar oss igenom krisen. Men räcker det?”

Jag skriver artikel på axess.se idag om vårt behov av fysisk kontakt. Trots att vi är så pass uppkopplade och videosamtalar med varandra i Sverige saknar vi den fysiska närheten och att få se andra människor i ögonen.

Läs ”Uppkopplad men socialt distanserad” på axess.se.

Kommentarer inaktiverade för ”Sverige är ändå ett digitalt framstående land och vi videosamtalar oss igenom krisen. Men räcker det?”

Ny dikt om ovisst omvärldsläge

Det är #lyrikfredag och här kommer en nyskriven dikt:

Märkt , | Kommentarer inaktiverade för Ny dikt om ovisst omvärldsläge

Jag skriver understreckare i SvD!

Idag är det jag som skriver i Svenska Dagbladets fina Under strecket-essäserie som funnits sedan 1918. Stort och jätteroligt!

Borta bra men hemma bäst? Rilke tyckte tvärtom. Länk till texten digitalt: ”En svuren fiende till alla reserestriktioner” (SvD 25/8 2020)

 

Publicerat i Inspiration, Journalistik, Litteratur, Samhälle, Vardag | Märkt , , , , | Kommentarer inaktiverade för Jag skriver understreckare i SvD!

Inte hört på eller läst ”Ett annorlunda avtal” än?

Idag upptäckte jag som av en händelse att mitt ljudboksförlag Saga Egmont finns på Instagram och har gjort reklam för när ”Ett annorlunda avtal”  släpptes som ljudbok! Detta måste ju visas upp! Har du inte lyssnat på eller läst boken än? Gör det! Finns exempelvis här: https://www.bokus.com/bok/9789178850464/ett-annorlunda-avtal/

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Märkt , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Inte hört på eller läst ”Ett annorlunda avtal” än?

I Axessbloggen idag: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”

Idag bloggar jag om en fråga som ligger i tiden (och i våra vatten). Vi bör ha körkortskrav på att köra vattenskoter så att man har tränats och vet att man har något att förlora när man kör oaktsamt och alltför fort.

Läs gärna på axess.se: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”

Publicerat i Blogg, Politik, Samhälle, Vardag | Märkt , , | Kommentarer inaktiverade för I Axessbloggen idag: ”Befängt att likställa vattenskotrar med mopeder!”

Tomma skal

Den här dikten som jag skrev för två år sedan dök upp som en påminnelse på Facebook idag. Den är väl ännu mer passande nu när vi verkligen är ”tomma skal” av oss själva på grund av pandemin?

Publicerat i Dikt, Inspiration | Märkt , , , , | Kommentarer inaktiverade för Tomma skal

Coronatorka

Sedan mitt senaste inlägg den 9 mars 2020 har mycket hänt. Jag funderade först på att efterpublicera några nyheter här, men det känns inte rättvisande för den tid som varit.

Det har rått coronatorka här på bloggen på grund av en omställning i ”vardagslivets tråk och tvång”; att anpassa arbetet till nästan uteslutande digital närvaro och försöka få det sociala livet att fungera med virtuella träffar och samtal.

Men som sagt, mycket har hänt, och eftersom jag ägnar kvällar och helgdagar här och var åt mitt skrivande har jag insett värdet i att ha bloggen för att kunna gå tillbaka och hitta referenser eller tidmarkörer. Men då måste jag ju också fortsätta att uppdatera med jämna mellanrum!

  • Under föreningens (digitala) årsmöte den 24 mars 2020 valdes jag till (första fru) ordförande för Högerpressen! Jag är mycket stolt och hedrad. En liten uppförsbacke att börja mitt under rådande pandemi, men fortfarande ett roligt och ärofullt uppdrag!
  • Jag var gästredaktör på Goethe-Institutets Twitterkonto 14-20 april och skrev om språk, skrivande och Rilke. Dessutom passade jag på att baka Pretzels som serverades med korv och surkål i #katarinasbakstuga (stor succé)!
  • Den 3 maj publicerades min nyskrivna dikt ”Pandemipoesi” i Dagens Nyheter.
  • Jag deltog i mitt första årsmöte (digitalt) i Författarförbundet, skönlitterära sektionen.
  • I aprilnumret av Axess (nr 3/2020) skrev jag om kvinnliga spioner som berättas om av bland andra Armémuseum och Denise Rudberg. ”I rikets hemliga tjänst”.
  • Jag har skrivit om att vi bör ”Värna vår frihet under ansvar” och ”Skrattar bäst som skattar mest?”Norrköpings Tidningar och gjort flera blogginlägg på axess.se

Nu tycker jag, och förmodligen resten av världen med mig, att det är dags för den här pandemin att ta slut och låta livet återgå till sin rätta form. I väntan på detta fortsätter vi framåt – och håller avståndet. Allt gott!

Publicerat i Blogg, Inspiration, Litteratur | Märkt , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Coronatorka

Recenserad av Hanna Lager

Hanna Lager är en aktiv bokrecensent på feministbiblioteket.se och har gett min senaste roman Ett annorlunda avtal ett trevligt omdöme som man kan läsa i sin helhet här: http://feministbiblioteket.se/ett-annorlunda-avtal/

Publicerat i Foto, Inspiration, Litteratur | Kommentarer inaktiverade för Recenserad av Hanna Lager

Lyckad AW om Rilke på Goethebiblioteket

Vilken kväll! Det var helt fullsatt i Goethes bibliotek när jag presenterade Rainer Maria Rilke; om hans liv, verk och varför han kittlar så många än idag. Flera kom fram efteråt med sina råd och reflektioner inför min bokutgivning om lite mindre än ett år på Carlsson förlag, freut mich wirklich!

Innan dragningen gjordes en kortare intervju med mig. Den går att se via Goetheinstitutets instagram: https://www.instagram.com/tv/B9ZHhTXp99X/?hl=sv

Publicerat i Inspiration, Litteratur | Kommentarer inaktiverade för Lyckad AW om Rilke på Goethebiblioteket